Com s’elabora un Pla d’Animació Digital per al centre juvenil

A causa de la crisi sanitària pel COVID19, des de març de 2020 moltes entitats juvenils s’han vist obligades a canviar les activitats i tallers diaris a centres per l’animació digital per tal de mantenir el treball amb els grups de joves. Però, com fer un pla d’animació digital que siga efectiu i treballe metodologia de participació amb joves sense fer activitat a un centre de manera presencial? Ací tens els a seguir per elaborar un Pla d’animació digital amb joves i adolescents.

0. Com fer la captació de joves per a fer animació digital

0.1Reunió prèvia amb adolescents

Si tenim activitat al nostre centre juvenil, haurem de parlar amb els i les adolescents del centre (responsables i sòcies) per explicar en què es basa un Pla d’Animació Digital, la necessitat de posar-ho en marxa i repartir-se les tasques i activitats que cadascú podrà assumir.

Així, cada persona de l’equip que vulga participar tindrà una tasca ja concreta abans de passar al Pla digital (Si s’encarregarà de dinamitzar activitats al Discord, d’organitzar debats, poder fer reunions per videoconferència…)

0.2 Concreta estratègies de captació

Elabora un llistat d’accions que són útils per a captar a joves a través de xarxes i temporalitza-les. Ací tens algunes idees testejades que han funcionat:

  • Entrevistes a persones interessants.
  • Porta un amic.
  • Fer una recerca de perfils de comptes de xarxes d’activitats que es fan al centre i enviar informació per missatge privat.
  • Organitzar activitats puntuals de molta repercussió (tornejos, sortejos…)
  • Celebrar concursos de talents (premis no econòmics).
  • Tornejos de videojocs (Olimpíades entre centres).
  • Reptes.
  • Elaborar vídeos de difusió entre persones (Lipdub)

1. Crear un avatar a Discord

1.1 Crear canals de veu, xat i bots a Discord

Discord (www.discord.com) és una plataforma en línia que permet el registre i la interacció entre les persones. Dins d’aquesta plataforma, es poden crear sales virtuals on reunir-se, parlar, fer videoconferències, i programar “bots” (un software que pots programar dins de les sales de Discord que sistematitza tasques repetitives. Per exemple, pots configurar un bot que done la benvinguda a cada persona que es registra al teu Discord de CJ) Així, pots traslladar l’activitat del centre juvenil al Discord, ja que cada persona es registra i es crea el seu propi usuari i interactua digitalment amb altres.

Aquesta plataforma té infinitats d’opcions i si la controles, la participació de les i els adolescents pot funcionar molt positivament. Et deixem aquestos tutorials per poder configurar un bon Discord:

1.2 Enviar enllaç del meu Discord de CJ als adolescents del centre perquè es puguen registrar.

Recorda que totes les persones del centre han d’estar registrades al Discord. A més, es una eina popular i és probable que la controlen millor que tu. Pots repartir tasques de configuració del Discord entre els i les joves.

2. Programar activitats digitals

2.1 Planifica els horaris, les accions i les persones que participaran a l’animació digital del centre així com els materials. Aquesta tasca és millor fer-la amb el grup perquè siguen ells i elles qui ho organitzen amb la teua supervisió.

2.2 Dissenya les eines de difusió. Et recomanem que dissenyes cartelleria per a xarxes socials, que crees una llista de difusió a Whatsapp i Telegram…

2.3 Concretar estratègies de difusió: Un mínim d’un cartell d’activitats per setmana, entre una i tres publicacions diàries a XX.SS. i un missatge setmanal a llistes de difusió amb la programació d’activitats.

3. Execució d’activitats

3.1 Fes recordatoris de les connexions als adolescents el matí o vesprada abans de l’activitat.

3.2 Aspectes que hem de tindre en compte en l’execució de les activitats: En la mesura del possible, nosaltres acompanyem, supervisem i resolem dubtes, i motivem al grup, però són ells i elles els que duguen a terme l’activitat i nosaltres ens reunim per a planificar-la amb els i les joves, així com fem captura de pantalla, gravació de vídeo d’activitat… Dinamitzarem l’activitat de manera visible en les xarxes quan no tinguem grup i estem fent captació. Han de ser ells i elles les protagonistes a l’animació digital.

3.3 Avaluació: Com a les activitats presencials, l’avaluació la farà el mateix grup per videoconferència a l’acabar l’activitat, i arreplegarem el document.

4. Avaluació de la persona professional

4.1 Arreplegar dades de participació i assistència a SOCIE

4.2 Revisió de la programació de manera setmanal i adaptació dels continguts segons el nivell de participació i l’impacte digital.

4.3 Elaboració de la memòria d’activitat digital.

¿Te ha resultado útil??

2 / 0

Deja una respuesta 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *